Ingrediënten:
- 150 gram ui
- 150 gram wortel
- 150 gram bleekselderij of
knolselderij
- ongeveer 1250-1500 gram vleestomaten
- 3 tenen knoflook fijn gesneden
- 100 gram rauwe ham
- ca 50 gr gerookt spek
- 650 g gemengd gehakt
- 2 eetlepels volle melk
- glas rode wijn (ca 150 cc)
- 6 dl home made runderbouillon (bv van runderribben en mergpijpjes en camelot getrokken, tezamen met wat
groentes erbij, ik doe zoiets even in de snelkookpan als ik niets in de vriezer
heb liggen)
- paar eetlepels olijfolie
- flinke klont roomboter
- keltisch zeezout
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- wat gehaktkruiden
- een greep tijm
- een greep italiaanse tuinkruiden of
oregano
- laurierblaadje
Snij de
tomaten in blokjes en verhit een grote pan met wat olijfolie erin.
Doe de
tomatenblokjes erbij en laat dit inkoken (er komt veel vocht uit).
Hak de groentes fijn in de keukenmachine, niet
tot moes, maar ca halve pinknagel groot.
Kruid het
gehakt, doe vooral niet teveel zout erbij, want de rauwe ham en het spek zijn
ook al zout.
Snijd de
rauwe ham en de spekblokjes klein.
In een pan
wat olijfolie verwarmen en de fijngehakte groentes en de rauwe ham daar in
bakken totdat ze wat zacht worden, voortdurend roeren!
Ondertussen
regelmatig de tomaten doorroeren zodat deze indikken.
Wanneer de
groentes mooi zijn geroerbakt deze overdoen in de crock pot.
Doe in de
pan een flinke klont roomboter en doe daar het gehakt en de spekjes bij.
Maak met een
houten lepel het gehakt rul en voeg 2
eetlepels melk toe.
Blijf roeren
tot deze verdwenen is.
Voeg dan de
wijn toe, blijf roeren tot ook de wijn helemaal verdampt/ingekookt is.
Doe het
gehaktmengsel bij de groentes in de crock pot.
Doe dan de
tomaten in de crock pot en voeg de bouillon toe en de kruiden (tijm, oregano, laurierblad).
Roer alles
goed door en zet de crock pot aan voor 6 uur.
Tussendoor
2-3 keer alles doorroeren.
Daarna nog
ca 2 uur met de deksel een beetje scheef op de crock pot, zodat het lekker dik
wordt.
Smakelijk!!!
2 opmerkingen:
Prachtig recept, Noor, maar dat zijn we van jou wel gewend. Het zijn mooie ingrediënten die deze originele Sauce Bolognese zo lekker maken. De bereiding slowcooker lijkt me ook een erg toepasselijke manier voor deze saus, hoe langer hij zachtjes kan pruttelen hoe meer de smaken zich vermengen. Dank je wel voor het delen!
Graag gedaan Renske
Een reactie posten