Op internet heb ik al vele malen duiveltjeskip langs zien komen, op vele verschillende manieren klaargemaakt.
Hier mijn recept voor dit simpele heerlijke gerecht.
300 gr kipfilet in blokjes of liever nog bio-kalkoenfilet
bakje champignons
bakje creme fraiche
olijfolie om
in te bakken
extra:
paprika
prei
peper/zout
om af te
maken: korianderblad
Marinademix:
3 el ketchup 2-3 eetlepels goede bio-ketchup uit bv een
tube
3 el sojasaus 3 eetlepels tamari (strong)
3 el azijn 2 eetlepels lekkere azijn
1/2 zakje nasikruiden zelf gemaakt, zie hier onder
1 teentje knoflook 3 tenen knoflook geperst
1 tl sambal theelepel pepperflakes hot
Marinademix:
nasikruiden
zelf gemaakt:
2 tl ketoembar (gemalen koriander), of meer want het is erg lekker!
Vooral versgemalen!
½ tl djinten (gemalen komijn)
1 tl laos
1 tl trassie 2 theelepels trassie
1 tl basterdsuiker 1 theelepel sukrin of stevia
1 tl zeezout
1 tl tamarinde (had ik niet)
½ tl djinten (gemalen komijn)
1 tl laos
1 tl zeezout
1 tl tamarinde (had ik niet)
scheut olijfolie om tot een lekker
papje te roeren
extra:
1 theelepel couscous-kruiden of kerrie
masala
stukje fijngesneden curcuma
(geelwortel)
stukje fijngesneden gember
Kipfilet bakken in olijfolie
ui en champignons en andere groentes toevoegen en meebakken
marinademix er doorheen doen
15 min op klein vuurtje laten sudderen
creme fraiche toevoegen of mascarpone of zure room
ui en champignons en andere groentes toevoegen en meebakken
marinademix er doorheen doen
15 min op klein vuurtje laten sudderen
creme fraiche toevoegen of mascarpone of zure room
Het oorspronkelijke recept bestaat nauwelijks nog, ik heb hier en daar wat aanpassingen gedaan.
Je kunt hier eindeloos mee variëren.
Bv ipv champignons kan je ook taugé gebruiken of courgette.
Eet smakelijk :)
1 opmerking:
Dit was echt een verrassing, Noortje maakt een indische maaltijd. Heerlijk gewoon.
Een reactie posten