Dametjes in de tuin

Dametjes in de tuin
Bella en Chica

zaterdag 25 april 2015

Rabarbercompote zonder suiker en met pit!

Voorjaarsverwennerij




- 4 grote stengels rabarber, ca 500 gram (biologisch)
- pond aardbeien (biologische, alle niet biologische aardbeien bevatten vele soorten pesticiden etc)
- een half pepertje (of zoveel als je lekker vindt)
- paar eetlepels erythritol (sukrin)
- stokje kaneel
- halve citroen
- 3 theelepels johannesbroodpitmeel om te binden
- mespunt Kaiser Natron (Natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat, Natrium bicarbonium, Voedingsnatron)


De rabarber wassen en de kontjes en toppen (het blad) afsnijden. 
Snijd de stengels in schijven van ca 1,5 vinger dik.
Doe de rabarber met een bodempje water en de kaneel in een pan en kook totdat de rabarber zacht is en 'uit elkaar valt'.
Doe er een mespunt Kaiser Natron bij, het schuimt dan even ... dit is om het hele zure weg te nemen en daardoor heb je ook niet veel erythritol nodig om te zoeten. 
Zoet de rabarber naar smaak.  Je kunt natuurlijk ook met stevia zoeten.
Roer er het citroensap door.
Laat dit afkoelen en voeg de gewassen en kleiner gesneden aardbeitjes erdoor.
Wanneer de compote te dun is, kan je deze binden met johannesbroodpitmeel, dat gaat ook bij koude vloeistoffen. Een theelepeltje tegelijk door een theezeefje op de compote strooien en driftig er doorheen roeren om klontjes te voorkomen!

Dit is een heerlijke frisse rabarbercompote met een fijne aardbeiensmaak en een pittig accent erdoor.

Heerlijk op een bakbanaanpannenkoek (zie vorige recept) met wat mascapone, kaneel en een toef slagroom erop :)



 

1 opmerking:

Ben zei

Waar Noor dit allemaal vandaan haalt weet ik net, maar ook dit is weer erg lekker.