Mijn vorige posting ging over koolhydraatarme eiwit(proteïne)broodjes.
Het stond
mij een beetje tegen dat er zoveel proteïnepoeder (Protifar) door ging, dus
vandaag heb ik het recept iets aangepast, minder eiwitpoeder en meer vezels.
Dit broodje
is ook erg lekker en iets steviger van smaak.
Ingrediënten:
- 25 g
eiwitpoeder (Protifar/Nutricia) *
- 20 g
kokosmeel *
- 2 eieren
(dit waren XL eieren, meer dan 80 gram/stuk)
- 120 ml
slagroom
- 2 tl
wijnsteenbakpoeder
- flinke
mespunt knoflookpoeder
- atlantisch
zeezout
- snuf
karwijzaad
- 25 g
haverzemelen
- 20 g
lijnzaad (heel) *
- 1 tl
druivenpitmeel (optioneel, geeft een mooie kleur en is antioxidant) *
- klein
schepje darmreiniger (Kruidvat, optioneel omdat de eieren zo groot waren, dus
als binder gebruikt)
- handje zaden
voor de topping
Ingrediënten
met een *: deze zijn tov de vorige posting veranderd in het recept.
Alle
ingrediënten - behalve de zaden voor de topping - goed mengen met een mixer.
Gelijk in
een siliconenmuffinvorm scheppen en de zaadjes op het deeg strooien.
In een
voorverwarmde oven van 180 °C in ca 30 minuten mooi goudbruin bakken.
Eet
smakelijk!
Uit dit recept haal ik 8 broodjes.
Voedingswaarde per broodje:
koolhydraten: 2,9 gram
eiwitten: 7,7 gram
vetten: 9,7 gram
vezels: 3,7 gram
Uit dit recept haal ik 8 broodjes.
Voedingswaarde per broodje:
koolhydraten: 2,9 gram
eiwitten: 7,7 gram
vetten: 9,7 gram
vezels: 3,7 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten